Local cover image
Local cover image

Den dansk-tydske Krig i Aarene 1848-50, 3die Del: Krigen i 1850 : Første Afsnit

Bidragyder(e): Materialetype: TekstTekstPublication details: København : Generalstaben, 1867-1871.Beskrivelse: 414 siderEmne(r): Other classification:
  • 948.904.5
Online-tjenester: Sammenfatning: I 1860 bestemte krigsministeren, general Thestrup, at samtlige afdelinger, der endnu ikke havde afleveret arkivsager fra krigsperioden 1848-50, snarest skulle gøre dette. Formålet var at arbejde hen mod en udgivelse af Treårskrigens historie. En arbejdsgruppe omfattende kaptajn J.C. Blom og løjtnanterne N.P. Jensen og J.C. Pingel tog så under major H.C.J. Becks ledelse sommeren 1860 fat på det omfattende og brydsomme arbejde at sætte skik på de betydelige arkivmasser, der væltede ind. Hen på sommeren 1863, da krigsfaren var overhængende, blev arbejdet foreløbig standset, men man havde allerede opnået ikke så lidt: En foreløbig ordning af krigsarkivet og en gennemgang af arkivalierne for alle tre krigsår var afsluttet, og man var godt igang med opstillingen af en "dagbog" for alle krigsperioderne..Sammenfatning: Krigen 1864 satte en foreløbig stopper for arbejdet; men det blev genoptaget i begyndelsen af 1865. Alligevel skulle udgivelsen komme til at strække sig over hele tyve år, nemlig fra 1867-1887. Værket, som blev udgivet af Generalstaben, kom til at omfatte 12 bind i 3 dele med ialt 4.121 sider - et stort og temmelig uhandigt værk, der er tynget af en noget ubehjælpsom og uoverskuelig fremstillingsform..
Markeringer fra biblioteket: Ingen markeringer fra dette bibliotek for denne titel.
Eksemplarer
Medietype Aktuelle bibliotek Samling Hyldeplads Status Bemærkninger Udløbsdato Stregkode
Bøger Bøger Danskernes Historie Depot Bogværksted Militærvæsen R344H06 Udlånes ikke 137264
E-materiale E-materiale Danskernes Historie Online Ebog online Militærvæsen Til stede Søgbar PDF. Danskernes Historie Online. 924105

I 1860 bestemte krigsministeren, general Thestrup, at samtlige afdelinger, der endnu ikke havde afleveret arkivsager fra krigsperioden 1848-50, snarest skulle gøre dette. Formålet var at arbejde hen mod en udgivelse af Treårskrigens historie. En arbejdsgruppe omfattende kaptajn J.C. Blom og løjtnanterne N.P. Jensen og J.C. Pingel tog så under major H.C.J. Becks ledelse sommeren 1860 fat på det omfattende og brydsomme arbejde at sætte skik på de betydelige arkivmasser, der væltede ind. Hen på sommeren 1863, da krigsfaren var overhængende, blev arbejdet foreløbig standset, men man havde allerede opnået ikke så lidt: En foreløbig ordning af krigsarkivet og en gennemgang af arkivalierne for alle tre krigsår var afsluttet, og man var godt igang med opstillingen af en "dagbog" for alle krigsperioderne..

Krigen 1864 satte en foreløbig stopper for arbejdet; men det blev genoptaget i begyndelsen af 1865. Alligevel skulle udgivelsen komme til at strække sig over hele tyve år, nemlig fra 1867-1887. Værket, som blev udgivet af Generalstaben, kom til at omfatte 12 bind i 3 dele med ialt 4.121 sider - et stort og temmelig uhandigt værk, der er tynget af en noget ubehjælpsom og uoverskuelig fremstillingsform..

Klik på et billede for at se det in billedfremviseren

Local cover image
Danskernes Historie Online - Danske Slægtsforskernes Bibliotek